KOBİ’lere Büyük İmkan, Kaçırılmamalı (08.08.2016)

Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’un 08.08.2016 tarihinde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada :”… İşadamlarının taşınırlarının bankalara teminat olarak vermesinin kolaylaştırılması. Bunu yasalaştırıyoruz inşallah. Bugün itibariyle TBMM’ye gidiyor. İşadamlarımız sadece taşınmazlarını değil aynı zamanda taşınırlarını da rehin olarak verebilecek, teminat olarak gösterebilecek. Bu özellikle Türkiye’nin ana omurgasını oluşturan KOBİ’lerimiz için hayat damarı olacaktır. Finansmanda oldukça zorluk çeken, maliyetlerin yüksekliği dolayısıyla kendilerini finanse etmekte zorlanan bu kesim için önemli bir finansman olacaktır.”
Bu açıklamayı aşağıdaki açıklama ile birleştirirsek:
“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler için, faiz üst limiti 300 bin liraya kadar olan yerli makina alım kredilerinde, faizin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi. Bankalarla yapılacak protokollerin ardından, KOBİ’ler alacakları yerli makine bedelinin faizi kadar, kredi faiz desteğinden faydalanabilecekler. Desteğin kredi vadesinin ilk 6 ayının ödemesiz, geriye kalan kısmının ise üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ayda geri ödenecek. Kaynak: https://lnkd.in/eE94KPu”

Yorumumuz artık imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’ler bir yandan makine, teçhizat, araba gibi taşınırlarını göstererek bankalardan teminat mektubu alırken diğer taraftan KOSGEB’e başvurarak hiç faiz ödemeden faiz desteğinden yararlanabilecektir. Çok güzel bir imkan, faydalanılmalı.