SEMİNER PROGRAMLARINA DEVAM EDİYORUZ, BU KEZ DENİZLİ ORGANİZE SANAYİNDEYİZ.

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÜYELERİNE İMALATÇI YA DA YAZILIMCI FİRMALARIN ÖNÜMÜZDEKİ BİR BUÇUK YIL İÇİNDE YARARLANABİLECEKLERİ TEŞVİKLERE İLİŞKİN FARKINDALIK SEMİNERİ

 

1) Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Kuruluş koşulları, destekleri, teknik ve mali sürdürülebilirlik faaliyetlerinin açıklanması.

2) Üst limiti 1 milyon USD olan Tasarımcı hibesi, 250.000 USD’lik makine ve teçhizat, 150.000 USD’lik müşteri ziyareti için uçak bileti ve web sitesi üyeliği olmak üzere toplam 3 yıl süreli %50 hibeli fon sağlanması için Ekonomi Bakanlığına Ekim ayında Tasarım Departmanı başvurusunda bulunmak.

3) Küresel Tedarik Zincirine vermeyi planladığımız sistem alt bileşenleri ya da yarı mamul ihracatı için Ekonomi Bakanlığı Küresel Tedarik Zinciri Destek Programına başvurmak suretiyle ağırlıklı makine ve yazılım tedariki olmak üzere (müşteri ziyareti için uçak bileti ve konaklamada dahil) iki yıl süreli %50 hibeli üst limiti 1 milyon USD’dir.

4) TUBİTAK ve KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon projelerine ait prototiplerin ortaya çıkmasıyla seri üretim ve ticarileşme için KOSGEB Endüstriyel Uygulama, Sanayi Bakanlığı Teknoyatırım ve Ekonomi Bakanlığı 5. Bölge Teşvik Başvuruları yapmak.

5)Projelerimiz içinden patent ya da faydalı modele uygun bulunanlar için başvuru yaparak 2018 yılında patent konusu ürünün ticarileşip satışından elde edilecek kar’a %50 kurumlar vergisi ya da gelir vergisi istisnasından yararlanmak.

6) TUBİTAK ya da KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon projelerinin prototipi tamamlanarak projenin başarıyla tamamlanması sonucu başarı belgesi ile KOSGEB Teknopazar başvurusu yaparak %100 hibeli 150.000 TL’lik yurtiçi ve yurtdışı pazarlama desteklerinden faydalanmak.

7) Önümüzdeki günlerde KOSGEB tarafından gündeme gelecek olan ithalatı ikame etmek için yurtiçi üretimi teşvik amaçlı 1.000 (bin) adet KOBİ programına girmek için farkındalığımızı sürdürmek.

8) 2017 Kasım 7’de çağrısı kapanacak olan ve KOBİ’lerin tek başına başvurabildikleri HORİZON 2020, SME INSTRUMENT programına başvurarak 50.000 EURO’luk fon sağlamayı hedeflemek, Yıl sonuna kadar H2020 konsorsiyum projelerinden birine dahil olmak, İtalyan, İspanyol ya da Alman firmalarıyla en az bir adet ortak EUREKA projesi için planlama yapmak.

 

KONUŞMACI: Prof. Dr. Atila BAĞRIAÇIK (Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Hibe Fonları Uygulayıcısı, YMM, Baş Denetçi)

SEMİNER YERİ: Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu

SEMİNER TARİHİ: 02 Kasım 2017 Perşembe

SEMİNER SÜRESİ: 09:30 – 12:30