BEYNİMİZİN RAKİPLER TAKIMI İLİŞKİSİ İÇİNDE ÇALIŞTIĞINI ALGILADIĞIMIZDA GÖZLEMLEYEN BİLİNCİMİZİN DENETİMİNDE HER TÜRLÜ SORUNU ÇÖZECEK BOYUTA GELEREK HUZURLU SAĞLIKLI VE BAŞARILI OLABİLECEĞİMİZİ BEN ŞAHSEN DENEYİMLİYORUM

Prof. Dr. Atila BAĞRIAÇIK

Ar-Ge, Yenilik ve Tasarım Hibe Fonları,

Tasarım/Ar-Ge Merkezi Uygulayıcısı, YMM

abdanmer@gmail.com

11/08/2023

 

 

 

-Beynimiz, muhteşem çalışan bir makine olup, birbiriyle BİRLEŞTİRİCİ (ÖRTÜŞEN) VE REKABETÇİ RAKİPLER TAKIMI içinde  bulunan birçok alt gruplar, her birinin altında çok sayıda alt sistemler, milyarlarca nöron (sinir hücreleri) ve aralarındaki trilyonlarca sinaps bağlantılardan oluşuyor.

-Rakipler takımı arasındaki işleyişin açıklanmasında genelde rekabet halindeki iki zıt faktör arasındaki ilişkisel “Birleştirici (Örtüşen) Fonksiyonel Analiz” yöntemi kullanılır. İkili arasındaki sürekli mücadeleden hangisi daha hâkim ve güçlü çıkar ise, sonucu o belirler. Ekonomiden bir örnek; bir malın (etin) Fiyatı =(Arz Miktarı : Talep Miktarı)ilişkisine göre belirlenip, eğer arz miktarı talep miktarından fazla ise, etin fiyatı düşer, aksi durumda örneğin mevcut et talebi değişmezken maliyetlerin, yem fiyatlarının yükselmesi ile hayvanların kesime gitmesi halinde kısa bir sürede et arzı azalacağından et fiyatları yükselir.

– Başka bir örnek, Mevcut Psikolojik Durumumuz= Çözüm: Problem ilişkisine ve aralarındaki rekabete bağlıdır, dikkat, enerji ve odağımız sorundan çok çözüm üzerine yoğunlaşırsa, pozitif duygu, aksi durumda negatif duygu hissederiz. Firmanın Rekabet durumu = Ar-Ge:Rutin Üretim. Bilinç:Bilinçaltı, Akıl:Duygu,Bilinç:Ego,Şimdi ve Burada:Geçmiş,A Partisi:B partisi vb. Bu iki partili sistem, bütün gün bizimle beraber çalışmaktadır, ancak uyuduğumuzda ara verir, uyanınca tekrar çalışır. Incognito kitabının 125. sayfasında, “Gözümüzü nereye çevirirsek, birbiriyle örtüşen ve rekabet eden sistemler buluruz aslında.” denilmektedir.

-Zihnimizde de her an rakipler takımı arasındaki sürekli mücadelenin yansımalarını, konuşmalarını hissederiz. Rakip gruplar arasındaki mücadelede nihai kararlar, aynen parlamenter demokrasi sistemlerinde olduğu gibi oy çokluğuyla alınarak uyum içinde çalışırsa, sistem yürür. Sistemin düzgün işlediğini Gözlemleyen Bilincimiz sürekli kontrol eder, CEO odur. Gözlemleyen bilincimiz, uzun vadeli niyet ve arzularımıza, ilahi ve kalbi boyuta ve evrensel değer ve ilkelere göre hedefleri, alt gruplara öğreterek gruplar arasındaki iletişimi, liyakate göre görev dağılımını ve kullanılacak kaynakları belirler ve denetimi sağlar.

– Aralarında uzlaşma olmaz ise, beynin CEO’su ve başkanı olan bilinçli Gözlemleyen Bilinç olaya müdahale eder, bir taraf lehine çelişkiyi çözer, gerekirse bir taraf için öykü kurgular. Çünkü çelişki çözülmeden beyin işlemez bloke olur, olduğu yerde kalır, ilerleyemez.

– -Beyin, yapay zekada olduğu gibi bir kez icat edilip doğrulanan, alt programları sürekli kontrol eden bir ana programla çalışmıyor. Beyin, organları arasındaki sürekli rekabet, alt-üst ilişkileri ve grup üyelerinin sürekli fikir değiştirme olasılığı nedeniyle problem çözümü için sürekli yeni keşifler yapıyor, durmuyor.